28 Nisan 2017 Cuma

Bozuk tarikat İsmailağa bildiğiniz gibi: Yine taraflar birbirine girdi

masum bayraktar, fatih medreseleri, kıyam-der, umre, ismailağa cemaati, cemaat, tarikat, mekke, kabe, facebook, karagümrük, hak tarikat mi, mahmud efendi,



Son dönemde bitmek bilmeyen iç çatışmalar, çekişmeler ve skandal fetvalar ile sık sık gündeme gelen bozuk/nursuz tarikat İsmailağa'ya bağlı iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettikleri, çok sayıda kişinin yaralandığı ortaya çıktı.


İcazetsiz, silsilesiz ve bozuk bir tarikat olan ve son dönemde iyice parçalanıp farklı gruplara ayrılan İsmailağa cemaatinden Kıyam-Der ve Fatih Medreselerine bağlı iki farklı grubun Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettikleri ortaya çıktı. Kavganın 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki otel önünde gerçekleştiği belirtiliyor. Sözlü sataşmayla başlayan kavga nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralıların hastaneye kaldırıldıkları açıklandı.






BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yaşanan kavga sonrası iki grup sosyal medya ve resmi internet sitelerinden hastane fotoğrafları yayınlarken, yaptıkları açıklamalarda birbirlerini suçladılar.

KIYAM-DER'İN AÇIKLAMASI

Kıyamder'in Facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.

FATİH MEDRESELERİNİN AÇIKLAMASI

Kavganın diğer tarafı Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada ise diğer grup için 'Karagümrük Çetesi' ifadesi kullanıldı, "Fatih Medreseleri genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Umre vazifesini ifa etmek için kalabalık bir kafile ile kutsal topraklara gitti. Her şey çok mükemmel geçiyordu. İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı" denildi.

''BİZİ ÖLDÜRECEKLER''

Kavganın tarafı Fatih Medreseleri'nden yayılan aşağıdaki videoda Cumhurbaşka'nına seslenildi ve "Biz daha önce de bildirdik. Bunlar terör yuvası. Bir süre daha bunlara müdahale edilmezse bizi öldürecekler. Bu defa cenaze çıkacak'' denildi.



CEMAAT BU HALDE, SÖZDE MÜCEDDİDİ GÖREN, DUYAN YOK

Sözde, cemaatin başında bir mürşid, hatta müceddid var. Sözde, şu kadar, bu kadar tasarrufu ve kerameti var ama senelerdir cemaati rezil bir halde olduğu halde, parçalanma, bölünme, çekişme artarak devam ettiği halde, bir sözlü ya da yazılı görüş/karar beyan ettiğini, bunca rahatsız edici ve Müslümanlara da leke düşürücü çirkinliklere müdahale ettiğini gören yok. Samimi Ehl-i Sünnet Müslümanların, gerçekten tarikat yolundaki Müslümanların, bu sözde tarikatın gerçek yüzünü kabullenmeleri için daha ne görmeleri gerekiyor, anlayamıyoruz, yorumlayamıyoruz... 

KIYAMDER, CÜBBELİ AHMET HOCAYA YAKIN BİLİNİYOR

Sözde tarikat İsmailağa'nın, 20 yıldır psikiyatrlara götürülen sözde mürşidi hatta sözde müceddidi Mahmud Efendinin yakınındaki isim ve aynı zamanda Marifet Derneği'nin Yönetim kurulu üyesi de olan Şefik Kocaman'ın, Fatih Çarşamba’da bıçaklı saldırıya uğraması sonrasında da KIYAMDER ismi konuşulmuştu. O süreçte Marifet Derneği ile Cübbeli Ahmet arasında şiddetli ve karşılıklı atışmalar yaşanıyordu. O hadise sonrasında Marifet Derneği yaptığı açıklamada, saldırganın KIYAMDER üyesi olduğunu ve derneğin Cübbeli Ahmet Hoca ismi ile anılan Ahmet Mahmud Ünlü'ye yakın durduğunu iddia etmişti. O hadiseden önce de bu bozuk tarikatın mensupları arasında benzeri hadiseler yaşanmıştı. Bir seferinde sokak ortasında birbirlerine silah çektikleri dahi olmuştu ve bu rezil halleri de maalesef basına yansımış ve Ehl-i Sünnet ve ehl-i tarik Müslümanlara leke düşürmüştü.

(Mehmet Fahri Sertkaya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar