2 Mayıs 2017 Salı

İsmailağa'dan Mekke açıklaması: Kavganın sebebi 'Masum Bayraktar' taraftarlarıdır. | Akademi Dergisi

akademi dergisi, mehmet fahri sertkaya, ismailağa cemaati, ismailağa camii, fatih medreseleri, fitne, masum bayraktar, mekke, cemaat, kıyamder,


İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Mekke'de yaşanan kavganın, cemaatle ilişiği kesilen ancak 'Fatih Medreseleri' ve 'Masum Bayraktar' adıyla faaliyetlerine devam edenlerin kışkırtması ve saldırısı sonucunda yaşandığını belirtti.

Kamuoyunda İsmailağa Cemaati adıyla bilinen İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Mekke'de yaşanan kavgayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: 

➥ "Cemaatimize yakınlıkları ve manevi bağlılıklarıyla bilinen Kıyam-Der mensuplarına karşı, 'Masum Bayraktar' taraftarlarının kışkırtması, tacizi ve taarruzlarıyla yaşanan arbedenin, camiamız ve cemaatimizle hiçbir münasebeti olmadığı gibi camiamızın itibarına ve hükmi şahsiyetine zarar verici olduğu ve duyarlı insanlarımızda endişeye yol açtığı açıktır.

Kıyafetleri ve ifade tarzları ile zihinlerde İsmailağa Cemaati'ni temsil ve ilzam edici oldukları düşüncesi ve hissiyatını uyandırmaya çalışanların sebep oldukları fitne ve fesadın en tehlikelisi şüphesiz ki; bugünlerde cemaat muhalifliğini bu yanlış örnekler üzerinden bütün cemaatlere teşmil etmek isteyen kötü niyetli istismarcılara aradıkları fırsatları cömertçe sunmuş olmalarıdır. Bu ancak taammüden yapılacak kadar vebali ödenemeyecek vahim bir hatadır. Cenab-ı Mevla'dan bütün mü'minlere feraset ve basiret niyaz ediyor ve bu açıklamayı zaruri gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz."

Açıklamada ayrıca, ısrarla sürdürdükleri fitne, fesat ve istismar faaliyetleri dolayısıyla cemaatle ilişiği kesilen ancak 'Fatih Medreseleri' ve 'Masum Bayraktar' adıyla faaliyetlerine devam edenlerin pek çok kez İsmailağa Cemaati'nin merkezi iradesi, faaliyetleri, ruhu ve manası ile hiçbir münasebetlerinin bulunmadığına dair kamuoyuna açıklamalar yapıldığı, bu konudaki hukuki takiplerin de devam ettiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar