19 Şubat 2014 Çarşamba

Bir dönemin olay adamı Jet Fadıl hangi barda hangi şarkıcıyla yakalandı?


Hüner Coşkuner, bir süredir Fadıl Akgündüz'ün gizli ortağı olduğu Didim'deki Caprice Palace Otel'de sahne alıyor. Bakın yakalanınca Jet Fadıl Jet'liğini nasıl gösterdi?

Kamuyoyunda 'Jet-Fadıl' ismiyle tanınan Fadıl Akgündüz AKŞAM'a yakalandı. Uzun süredir ortalarda görünmeyen eski işadamı, önceki akşam Emirgan'da açılan Kilisli Restaurant'a gitti. Yanında da şarkıcı Hüner Coşkuner vardı. Geç saatlere kadar yemek yiyen ikili, ardından mekandan ayrılarak, aynı araca bindi. Kendisini görüntüleyen AKŞAM muhabirini karşısında görünce ne yapacağını şaşıran Akgündüz, aracını muhabirin üzerine sürdü. Hüner Coşkuner, bir süredir Fadıl Akgündüz'ün gizli ortağı olduğu Didim'deki Caprice Palace Otel'de sahne alıyor.

1200'DÜ, 4 YIL YEDİ  



Fadıl Akgündüz, 3 Kasım 2002'de Siirt'ten bağımsız milletvekili seçilmişti. Ancak Siirt seçiminin iptal edilmesinin ardından hakkında Almanya'daki bazı Türkleri 'yüksek kâr payı vaadiyle kandırarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı' iddiasıyla açılan davalar nedeniyle tutuklanmıştı. Akgündüz'ün, 494-1235 yıl hapsi istenmişti. Bir süre Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Akgündüz, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 Mart 2004'te 150 bin YTL kefaletle tahliye edilmiş; yurtdışına çıkışı yasaklanmıştı. Akgündüz, şirketlerinin 15 bin ortağının bulunduğunu, bunlardan sadece yüzde 3'ünün şikayetçi olduğunu söylemişti.

 Akgündüz için son olarak Kasım 2006'da 4 yıl 2 ay hapis ve 10 bin 400 YTL adli para cezası kararı çıktı. 'Jet-Fadıl'ın tutuklu kaldığı sürenin cezasından mahsup edilmesini öngören mahkeme heyeti, İsviçre bankalarındaki hesaplarına konulan tedbirin ve yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetmişti. Akgündüz'ün ödediği kefaletin de kendisine iadesine karar verilmişti.


Jet Fadıl son yıllarda, kendisini Müceddid ilan ettiren Mahmud Ustaosmanoğlu (Mahmud Efendi)'nun İsmailağa cemaati ile ve Cübbeli Ahmed Hoca ile olan yakınlığı ile dikkat çekti. Daha tamamlanmadan haciz gelen Caprice Gold isimli devre mülk sarayına hazırladığı reklamda "Asrımızın çok büyük bir Allah dostunun(Mahmud Efendi'yi kastediyor) duaları ile temelleri atılan Caprice Gold otelde..." cümlelerini kullanmaktan çekinmedi. 

Mahmud Efendi'nin kendisini Müceddid ilan ettirdiği toplantının maddi yükünü de Jet Fadıl'ın göğüslediği ve bu usulsüz toplantıyı da ticaretine alet ettiği hep tartışıldı.

ahmet mahmut ünlü, caprice gold, cübbeli ahmed hoca, dolandırıcılık, hüner coşkuner, ismail ağa cemaati, jet fadıl, jetpa, kilisli restaurant, mahmud efendi, nitelikli dolandırıcılık,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar